Autisme opgelost

Autisme opgelost

Problemen met de communicatie en de sociale interactie zijn onlosmakelijk met autisme verbonden. Maar die problemen staan helemaal niet zo vast als het lijkt. Voor mij zijn ze namelijk opgelost. Letterlijk.

Door meditatie en observatie van mijn gedachten werd ik me bewuster van mijn invloed daarop: in plaats van nog langer geleefd te worden door mijn gedachten, begon ik ze op te ruimen en bewust te veranderen.

Ook merkte ik dat ik opeens oplossingen zag en creatief begon te worden! De ideeën kwamen gewoon in me op als ik daar genoeg ruimte voor in mijn hoofd had. Ik was aangenaam verrast; dit had ik niet verwacht.

Wat me nog meer verraste is dat ik vanuit die ruimte ook spontaan begon te begrijpen wat andere mensen bedoelden als ze praatten. Het was net of ik heel mijn leven naar Russische films had gekeken en opeens de ondertiteling was aangesprongen!

Het werd mijn nieuwe oefening om bij alles en iedereen te vertalen wat er bedoeld werd. Als iemand bijvoorbeeld vroeg: “lekker he?” was het: “vind jij het ook lekker?” en gaf ik de verwachte reactie. Ik begreep de boodschap achter de boodschap. Het begon tot me door te dringen dat mijn autisme begon op te lossen!

Dit is een stukje tekst uit ‘De waarheid over mijn autisme’ die ik aan het herschrijven ben. Voor het boek moet je nog even wachten, maar als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen en regelmatig inspiratie wilt opdoen, abonneer je dan op de mailing (onderaan de homepage) en volg me op social media.

Ik vind het tof als je mijn stukjes deelt, want hoe zou het zijn als meer mensen hun autisme op zouden lossen? Ik gun het iedereen die met autisme worstelt!

Geef een reactie