Back on Track

Goed nieuws! I’m back on track!

Deze weken is er zoveel in beweging.. en in één van de vorige blogs zei ik dat ik me niet meer met autisme bezig ging houden, maar puur met mijn reis naar ontwaken en verlichting.

Maar niets is minder waar. Het gaat namelijk nog steeds over autisme, alleen is me duidelijker geworden waar dat autisme thuis hoort: in mijn levensverhaal en niet in mijn identiteit. Het is iets wat zich soms laat zien, maar het is niet wie ik ben.

Hoe je naar jezelf kijkt, bepaalt namelijk hoe je bent. Kijk je naar jezelf als autist, en ben je vooral bezig met te kijken naar wat jou autistisch maakt, dan vergroot je dat en maak je dat tot werkelijkheid. Gedraag je je steeds autistischer.

Maar kijk je met een nieuwsgierige, open, geïnteresseerde houding naar jezelf, dan creëer je ruimte voor ontwikkeling en verandering. En word je dus minder autistisch.

Zit je in dualiteit, dan wil je het weten: ben je autistisch of niet.
Kijk je vanuit het idee dat alles één is, dan zie je dat het helemaal niet zo wart wit is. Je ziet hoe dingen elkaar beïnvloeden. En hoe je zelf invloed hebt op de realiteit, en deze dus schept. Heel interessant.

En dat is mijn reis, mijn levensverhaal: om er achter te komen hoe het werkelijk zit en wie ik werkelijk ben. En daar hoort zeker autisme bij, maar ook persoonlijke ontwikkeling, en de weg naar waarheid. Dat laatste is DE rode draad die door mijn leven loopt, en waar die naartoe leidt? Ik weet het niet, maar alleen al het volgen van die rode draad heeft me zoveel gebracht. En vanaf nu kun jij die draad met mij volgen want ik blijf mijn inzichten en ervaringen met jullie delen.

De foto hieronder is uit de nieuwste Els Live. Klik HIER om deze te bekijken.

Geef een reactie