Triggers, oude wonden en de weg van heling

Triggers, oude pijn en de weg van heling

Soms zit je niet lekker in je vel. Dat kan komen doordat je getriggerd bent door een opmerking, gebeurtenis of dat iets je herinnert aan oud zeer. Maar deze pijn kan ook zomaar opkomen. Een gevoel van ongemak, uit balans zijn, zinloosheid, zwaarte of depressie zelfs. En als je besluit om aan jezelf te werken omdat je je leven wilt verbeteren, ga je deze oude wonden zelfs bewust opzoeken.

Oude pijn is als een wond waar nog een splinter in zit. Zolang die er nog zit zal de wond pijnlijk blijven, ook al lijkt het je niet in de weg te zitten. Totdat iemand hem aanraakt en je het uitschreeuwt van de pijn. Je zit er weer vol in. Maar als je de splinter er uit haalt, kan de wond helen en loop je hooguit nog met een litteken rond. De herinnering aan een gebeurtenis in je leven. Maar het doet je verder niks meer, de pijn is verdwenen.

Je moet dus bereid zijn om deze oud pijn aan te gaan, door de zure appel heen te bijten. Maar ja, die pijn wordt anders toch ook getriggerd zolang je die niet aan gaat…
En als je dan eenmaal op weg bent om jezelf te ontwikkelen, en je kijkt terug naar waar je vandaan kwam een half jaar of een jaar geleden… dan merk je opeens dat dingen veranderd zijn. Dat je je lekkerder in je vel voelt, dat omstandigheden verbeterd zijn, dat dingen makkelijker gaan dan voorheen… en dat is onbetaalbaar!

Want zo binnen, zo buiten. De veranderingen in jezelf hebben altijd effect op de rest van je leven en op de wereld. Ze zeggen niet voor niets, verander de wereld, begin bij jezelf. Zo is het.

En op een gegeven moment ga je voelen, weten, dat het klopt wat je aan het doen bent en waar je bent in het leven. Dat het precies de bedoeling is wat er gebeurt en wat jij doet. En ga jij een bijdrage zijn aan de wereld. Je hart barst soms open van geluk en je weet dat de pijn een ingang is naar meer vervulling. Dat te voelen is één van de mooiste dingen die er is. En dat gun ik jou ook.

Mijn sessies zijn tijdelijk in prijs verlaagd. Omdat ik nog niet veel mensen help kan dat. Ook jij kunt nu voor 25 euro een coach- en helingssessie van een uur boeken. Het aantal plekken is beperkt. Stuur hiervoor een mail naar els@praktijkmerlijn.nl

Op 16 januari geef ik ’s avonds een lezing in Dieren (20 minuten van Arnhem). Om het voor zoveel mensen toegankelijk te maken doe ik dit gratis. Het kost je hooguit 5 euro entree of de kosten voor je drankje. Aanmelden is niet nodig. Schrijf je HIER in voor mijn maillijst als je op de hoogte wilt blijven!

Aanstaande woensdagavond 18 december is de laatste Hartebloei meditatie avond bij mij thuis in Velp (bij Arnhem). Voor 15 euro ervaar je een thuiskomen in jezelf en in je hart en wil je dit gevoel nooit meer kwijt! Meld je aan met een mailtje naar els@praktijkmerlijn.nl

Geef een reactie