Volg je hart want dat klopt altijd

“Volg je hart want dat klopt altijd”

Hoeveel mensen zeggen dat je je hart moet volgen?
Als je je hart volgt betekent dat, dat je je laat leiden door wat liefde zou doen. En dat is niet zomaar het volgen van een gril of emotie.

Liefde erkent alles wat er is, of dat nu fijn voelt of niet. Liefde heeft geen voor- en afkeur. Het IS.

Gister dag 4 van de jaartraining “Reis naar Verlichting” bij Ivo Wantola.. weer een bijzondere dag.
Zo dankbaar dat het Zelf begint te dagen.
Dat ik doorkrijg hoe ik in Zijn kan zakken en in mijn hart kan zijn.

In de middag ging ik ‘door de wormhole’ zoals ik dat ervaar, als een soort opening naar het Zelf. En bracht daarna een paar uur in Zijn, bewustzijn van het Zelf door. Pure stilte en liefde en gelukzaligheid. Meditatie houdt op waar het Zijn begint. Prachtig.

Misschien weet je nog dat ik voor 2019 besloot om van DOEN naar ZIJN te gaan.. wat een creatiekracht.. hoe dit gelopen is..

Sinds de cursus Hartebloei begin dit jaar ben ik meer in mijn hart. En met de jaartraining verdiept dit zich nog meer. Maar hoe meer je in je hart bent, hoe meer de dingen je ook raken, binnenkomen. Je voelt je kwetsbaar en juist daardoor vindt er heling plaats. Oude pijnstukken komen omhoog en worden in het licht van het Zelf geheeld. Dat is voor mij heel tastbaar gaande. Vandaag de pijn van afwijzing, eenzaamheid en kwetsbaarheid.

Zo zag ik afgelopen week een dierbare misschien wel voor het laatst. Tegen de normen in, omdat ik voelde dat ik dat moest doen. Een prachtig liefdevol samenzijn, het deed hem goed. Anderen denken daar anders over en dat begrijp ik. Ook dat is liefde, zij het in een andere uitingsvorm.

Je hart volgen betekent ook moedig durven zijn en tegen de regels in gaan, mensen tegen de borst stoten, niet in het plaatje passen, opschudding veroorzaken. Niet omdat dat is wat je wilt bereiken, maar omdat je recht wilt doen aan de liefde.

Maar daarbij komt dat je anderen soms pijn doet of teleurstelt en dat gevoel van schuld of dader zijn heb je te dragen. En kun je dragen omdat jij gedragen wordt door liefde..
Tegelijk is pijn ook een opening naar heling en bewustwording… je laat anderen zien hoe het anders kan en misschien is dat precies net wat er nodig is.. maar wie ben ik om dat te weten?

Soms speelt karma of het lot ook een rol en ben je onderdeel daarvan, een poppetje in het Grote Spel. Ook dat is werkelijkheid. Wie ben ik dan om te oordelen?
Als je begint te zien vanuit liefde zie je dat alles uiteindelijk liefde is… en daar begint overgave. Je hoeft het niet meer te weten, je hart weet het en dat is genoeg. Scheelt ook een hoop kopzorgen 😉

Je hart volgen is doen wat klopt. Zodat wanneer je later terugkijkt, kunt zeggen “het was het waard”. En dat je geen spijt hebt van de dingen die je niet hebt gedaan en je wel wilde doen of zeggen.

Grappig dat ik vóór deze cursusdag riep dat ik me overgaf.. bereid ben om mijn ‘ikje’ dat overal iets van vindt, los te laten.

Ik geef me over aan de liefde..
Zodat mijn Zelf nog meer door mij heen kan werken..
Wat een prachtige dankbare reis..

Geef een reactie